Парламентът одобри присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО.  Със 195 гласа

...
Парламентът одобри присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО. 
Със 195 гласа
Коментари Харесай

България пусна Швеция и Финландия в НАТО -

Парламентът одобри присъединението на Швеция и Финландия към НАТО. 

Със 195 гласа " за ", 11 " срещу " (10 от " Възраждане " и 1 от ПП) и 0 " въздържал се " депутатите ратифицираха протоколите към Северноатлантическия контракт по отношение на присъединението на Република Финландия и Кралство Швеция.

Бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева съобщи, че с войната в Украйна Путин се трансформира в причина за укрепването на Алианса. В хода на дебата тя изрази вяра, че през днешния ден депутатите ще се обединят и ще одобряват решението с огромно болшинство. Благовест Белев от " Продължаваме промяната " я поддържа. Христо Гаджев ГЕРБ-СДС съобщи, че сигурността в блока би трябвало да бъде подсигурена, тъй като на континента се води война, която не бе стартирана от НАТО, а от Русия. Атанас Славов от Демократична България дефинира днешното решение като " историческо " освен за Алианса, в който 31-ва и 32-ра страни членки стават мощни страни, само че и тъй като се трансформират интернационалните връзки в Европа. Той регистрира, че двете страни запазваха неутралитет при споровете в Европа. Андрей Михайлов от Има Такъв Народ пък се скара на сътрудниците си, които не са в зала при гласуването на едно такова значимо решение. Станислав Анастасов от Движение за права и свободи

Цончо Ганев от " Възраждане " пък съобщи, че България не би трябвало да е в НАТО и в случай че вземат властта ще слагат въпроса под формата на референдум. Той повтори съветските опорки и съобщи, че присъединението на  Швеция и Финландия към НАТО е риск за района. Той добави, че това е провокация към Москва и повтори заканите на Кремъл, че в случай че двете страни влязат в Алианса, то Русия ще реагира. Съпартиецът му Ангел Георгиев пък се загрижи за шведите и финландците и за това дали те в действителност желаят да са в НАТО. Той твърди, че в двете страни не е имало референдум по въпроса и поради това не било належащо да се бърза.

Емил Георгиев от Българска социалистическа партия се скара на депутатите от " Възраждане " и им сподели, че заблуждават обществото, както и пътя, по който желаят да насочат страната, води единствено към Северна Корея.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР